Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

DTP'NİN 'DEMOKRATİK TOPLUM KONGRESİ'

 

15.6.2009 12:49:58

Kongrede Konuşan Dtp Genel Başkanı Ahmet Türk:'Cumhurbaşkanı Gül'ün, 'Kürt Sorunu Türkiye'nin En Önemli Sorunudur' Demesi Umutların Canlı Kalmasına Neden Olmuştur''

 

 

İHA - Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından düzenlenen 'Demokratik Toplum Kongresi' Diyarbakır'da yapıldı. Kongrede konuşan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, ''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 'Kürt sorunu Türkiye'nin en önemli sorunudur' demesi ve yine ardından, 'İyi şeyler olacak' açıklaması umutların canlı kalmasına neden olmuştur'' dedi.
DTP Diyarbakır İl Başkanlığı binasında yapılan kongreye DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Milletvekilleri Aysel Tuğluk, Ayla Akat Ata, Bengi Yıldız, Sırrı Sakık, Osman Özçelik, Hamit Geylani, İbrahim Binici, Hasip Kaplan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşunun ardından divan kurulu oluşturulduktan sonra kongreye devam edildi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, şunları söyledi:
"Kongrede çıkan kararlar çok önemli. Çünkü bu süreçte kongremizin barış demokrasi ve özgürlük çalışmaları herkes tarafından çok iyi görülüyor ve biliniyor. Kürtlerin derdini ve davasını herkesten önce Kürtler anlayabilir. Kürtler, mitinglerde, eylemlerde ve konferanslarda her zaman iletişim de hak sahibi olmuştur. PKK'nin eylemsizliği esas olan Kürt sorunun demokratik yöntemlerle çözüme kavuşmasına sağladığı böylesi bir günlerde PKK'ye yapılan operasyonlar hepimizde derin kuşku oluşturmuştur.

Çözümsüzlükten beslenen kesimlere rağmen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 'Kürt sorunu Türkiye'nin en önemli sorunudur' demesi ve yine ardından, 'İyi şeyler olacak' açıklaması umutların canlı kalmasına neden olmuştur. Bu ışığın sönmemesi ve barışçıl bir çözümün sağlanması için elimizden gelen reflekslerimizi ortaya koymaya çalıştık. PKK de bu açıklamalara olumlu yanıt verdi ve eylemsizlik süresini uzattı. PKK'nin barışçıl bir sürenin geliştirilmesi Türkiye'nin içinde Kürt sorununun çözüme kavuşturulması için samimi ve çok içerikli formülleri ortaya koyduğunu görüyoruz. PKK'nin sağladığı bu fırsat karşısında siyasi iradenin ise ne yazık ki; plansız ve projesiz olduğunu görmekteyiz. Endişelerimizi artıran da hükümetin bu kararsız duruşudur. Sonuç olarak şu aşamada Kürt sorununun çözümü konusunda çok da umut verici somut gelişmelerden söz edemeyiz. Ancak, çözüm tartışmalarını da yoğun bir şekilde gündeme oturduğu bu önemli bir gündemden söz edebiliriz."

Ahmet Türk daha sonra şöyle devam etti:
"Anlayana tabiriyle cin şişeden çıkmıştır. Şunu da herkesin bilmesi gerekir ki, kararlılıkla direneceğiz. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Artık maskeler düşmelidir. Sanki Kürt sorunu yokmuş gibi." Kongre daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

 

 

 

        

Bu habere 0 adet yorum yapıldı.

   Diğer Başlıklar

  DTP'li Kışanak neler söyledi? 11.11.2009 11:57:30
  Bülent Arınç'ı utandıran anlar 11.11.2009 11:38:09
  DTP ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ HASİP KAPLAN; “ALNIMIZ AÇIK” 21.7.2009 12:49:42
  DTP'Lİ BAŞKANLAR RANDEVU TALEBİNİ DEĞERLENDİRDİ 10.7.2009 13:30:00
  DTP İL BAŞKANLIĞINA SELİM BAYAR SEÇİLDİ 29.6.2009 10:05:57

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337944

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber